Tickets

Ensemble, understudy Anton, understudy Bram

Joris de Hoop

Opleiding

Joris Studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Muziek & Musicaltheater. In 2022 behaalde hij bij hetzelfde instituut zijn Master of Music – Muziektheater.

Theater

In 2018 speelde Joris mee in de musical Rubens (Historalia Musicalsspektakels) in Westerlo. Hier speelde hij verschillende bijrollen en was hij understudy van een van de hoofdrollen. In 2019 speelde Joris in de Vlaamse première van Kiss of the Spider Woman (InTeam Producties) en daarna speelde hij tot en met maart 2020 een rol in de nieuwe Nederlandse musical Verliefd op Ibiza (Rick Engelkes Producties).

“Momenteel woon ik in een voormalige joodse wijk. Op sommige huizen en monumentale panden staan borden met informatie en foto’s van de wijk in haar vroegere jaren. De wijk was ten tijde van de oorlog een wijk waar alleen maar joden woonden. Ze werden er geïsoleerd en afgevoerd. Toen ik hier net ging wonen werd ik geconfronteerd met dit verleden, het raakte me diep. Om nu jaren later hier vrij te kunnen leven is voor mij ontzettend belangrijk. Maar die vrijheid was/is helaas niet altijd zo geweest. Vrijheid is een recht wat iedereen zou moeten ervaren. Soldaat van Oranje – De Musical vertelt een ontzettend belangrijk en historisch verhaal dat we niet mogen vergeten. Ik ben heel trots dat ik dit verhaal iedere avond met het publiek mag delen.”