Menu
Home Tickets

Cast

Van 't Sant

Raymond Paardekooper

Opleiding:

Fontys Hogeschool Eindhoven, academie voor Drama.

Theater

Raymond speelde in theaterproducties als De Tweeling, War Horse, Kruimeltje de Musical, Ciske de Rat de musical en Nachtgasten. Onlangs was hij te zien in The Addams Family de musical als de butler Lurch, waarvoor hij in de categorie beste mannelijke bijrol genomineerd werd voor een Musical Award. Hij was van 2012 tot 2014 al te zien als Victor Verstege, en van 2016 tot 2018 als Van ’t Sant in Soldaat van Oranje – De Musical. 

Film/Televisie: Raymond vertolkte onder meer rollen in de speelfilms Bankier van het Verzet, Vast en Onder Ons. En in televisieseries als Morten, Goede Tijden, Slechte tijden, Goedenavond Dames en Heren, Spangas en Gerede Twijfel. Daarnaast was hij te zien in verschillende televisiecommercials.

Overig

In 2018 was hij enige tijd Resident Director bij Soldaat van Oranje – De Musical.

“Ik heb vaker stilgestaan bij welke keuze ik zelf gemaakt zou hebben als ik in de periode van de Tweede Wereldoorlog had geleefd. Ik ben opgegroeid met de heldhaftigheid. Op de lagere school kregen we vooral de kant van het verzet te horen. Er kwamen ook mensen langs in de klas die de oorlog hadden meegemaakt, en die hadden – zonder uitzondering – in het verzet gezeten. En als kind ben je daarvan ook overtuigd; ‘ik zou bij het verzet zijn gegaan, echt wel!’. Nu ben ik daar niet zo zeker meer van. Ik denk zelfs dat ik dezelfde keuze zou hebben gemaakt als Victor. Zoals zo velen destijds hebben gedaan. Ik ben zeer trots deel uit te maken van deze voorstelling. En nu, twee en een half jaar later, terug te keren in de rol van Van ‘t Sant. We laten alle keuzes zien, zonder er een waardeoordeel op te plakken. Een breder spectrum dan ik vroeger aangeboden heb gekregen. Een document voor generaties!”