Tickets

Van 't Sant

Raymond Paardekooper

Opleiding

Fontys Hogeschool Eindhoven, academie voor Drama.

Theater

Raymond speelde in theaterproducties als De Tweeling, War Horse, Kruimeltje de Musical, Ciske de Rat de musical en Nachtgasten. In seizoen 2018/2019 was hij als Lurch te zien in The Addams Family de musical, waarvoor hij in de categorie beste mannelijke bijrol genomineerd werd voor een Musical Award.

Film/Televisie

Raymond vertolkte onder meer rollen in de speelfilms en series als Bankier van het Verzet, Flikken Maastricht, de Toeslagenaffaire, Morten en GTST.

Overig

In 2018  en 2023 was hij Resident Director bij Soldaat van Oranje – De Musical.

“Ik heb vaker stilgestaan bij welke keuze ik zelf gemaakt zou hebben als ik in de periode van de Tweede Wereldoorlog had geleefd. Ik ben opgegroeid met de heldhaftigheid. Op de lagere school kwamen mensen langs die de oorlog hadden meegemaakt, en die hadden – zonder uitzondering – in het verzet gezeten. En als kind ben je daarvan ook overtuigd; ‘ik zou bij het verzet zijn gegaan, echt wel!’. Nu ben ik daar niet zo zeker meer van. Ik ben zeer trots al 12 jaar deel uit te maken van deze voorstelling. Een breder spectrum dan ik vroeger aangeboden heb gekregen. Relevanter dan ooit, en een document voor generaties!”