Tickets

Ensemble, understudy Ada

Roos Vollebregt

Opleiding

Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater

Theater

Roos was eerder te zien in de musical Diana & Zonen (MediaLane onder regie van Frank van Laecke). Hier was zij naast ensemble/swing ook Jonge Diana. Verder verscheen Roos het afgelopen seizoen in de voorstellingen Wie Weg is Blijft Gezien van Stichting Kunstklank, Van Katoen en Water van het Wilminktheater en in Alice by Heart (als Alice); een afstudeerproject geregisseerd door Paul Groot.

Overig

Ook was Roos recent werkzaam bij de productie Wolfgang het Wonderjong van Theateralliantie onder regie van Pieter Kramer, als regieassistent.

“Ik weet nog goed hoe mijn oma vertelde over haar vader die tijdens de oorlog jarenlang in krijgsgevangenschap zat in het huidige Oekraïne. Haar moeder stierf vlak voor de oorlog dus bleef zij met haar broertjes achter in Nijmegen, een stad die in de oorlog zwaar getroffen is door een bombardement. Mijn opa woonde tijdens de oorlog in Vught, waar een granaat in zijn ouderlijk huis is geëxplodeerd. Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog al meer dan 78 jaar achter ons ligt zijn de emotionele gevolgen ervan nog steeds voelbaar. Daarom vind ik het erg waardevol dat Soldaat van Oranje – De Musical deze verschrikkelijke periode onder de aandacht brengt, vooral in deze roerige tijden.”